Tuesday, June 29, 2010

14. pengajaran

hari sabtu lepas , aku dengan membe yang bernama SHALI , telah pergi ke City Square atas sesuatu sebab la kan . then , nak pegi surau . mesti la untuk solat kan . naek lif dari tingkat 2 sampai tingkat 6 . tapi pegi naek lif yang buruk punye .

sebenarnye , lif tu ade 2 tapi yang lagi 1 tu selalu rosak so aku fikir lif tu rosak la . memang takan ade orang dapat naek . lif tu ade 2 pintu , 1 depan , 1 belakang . tapi yang terbukak nye 1 je .

pastu waktu dalam lif , SHALI berkata , 'buruk nye lif ni .' then , aku yang bermulut celupar ini pun berkata , 'aah kan . macam bole buat cerita hantu .' pastu lif tu pun sampai . bila lif tu dah nak sampai , SHALI cakap , 'ceh . sekali pintu yang belakang ni kan yang terbukak .' kemudian , aku membalas , 'aah pastu keluar hantu terkam kte dari belakang .'

lepas keluar lif tu je , lif yang sebelah tu terbukak sekali lepas tu keluar OKU pakai tongkat . kaki dy macam lembik gitu . kitorang terperanjat la pastu kitorang terjerit sikit la . dah rasa macam cerita hantu dah tau . pastu kitorang diam je . then , dah sampai surau baru kitorang gelak . sampai hari ni , bila ingat balik je peristiwa tu , mesti kitorang gelak sebab kitorang gelak kan diri sendiri . bukan gelak kan orang OKU tu . kesian dy .

reason kitorang gelak kan diri sendiri ; ibarat macam padan muka kitorang la . mulut celupar . haha .

3 comments:

ChuyRy said...

ape jd kat OKU tu?

deqyah :) said...

OKU tu tgik je kitorang . kesian dy .

deqyah :) said...

*tgok