Wednesday, November 24, 2010

29. abang polis ;D

last night , pergi jejalan naek kereta je dengan my 2nd brother [muhammad shafwan] and my adek [muhammad shafrul] . my abang yang drive . aku duduk sit belakang kat tengah . pusing pusing la kan . lalu cs + pasar karat semua . lalu tepi laut . pastu balik ikut highway . naek je highway , ada road block . dah cuak sebenarnya . abang aku suruh pakai seat belt . aku pun pakai je la seat belt tengah tu sambil peluk tubuh . ingat nak teging kan muka tapi tak bole . haha .

sampai je kat road block tu , mesti la kena berhenti kan . hehe . pastu abang polis tu suluh suluh . lama gila . first , dy suluh adek aku . pastu dy suluh kat bahagian driver lama gila . maybe dy ingat budak budak yang drive . abang aku bole tersengih sengih pulak kan . abang polis tu senyum je . comel . haha . pastu dy suluh belakang pulak . dy suluh aku la kan . pastu dy cakap 'nak pegi mana ea ? hehehehe .' dy bole sengih + gelak gelak pulak . orang dah cuak sebenar nya . haha . pastu dy suruh jalan .

dah sampai rumah pun still cerita pasal tu sebab lawak . haha . adek aku cakap , first dy suluh adek aku muka biasa je . suluh abang aku , dy dah senyum senyum . pastu suluh je belakang , nampak aku , senyum dy makin lebar . hahaha .

tapi abang abang polis zaman sekarang ni makin hensem + muda muda la . abang polis semalam muka dy macam cina sikit . hehehehe .

;D

2 comments:

tyra-sama said...

haha . macam cina ? hee ~

jari syahirah :) said...

yup . tapi mata dy sepet . and walaupun dalam kegelapan malam , aku masih nampak muka dy tu cerah gitu . haha .