Saturday, February 12, 2011

48. LARIAN PERDANA MAHKOTA 2011

hari ini, aku telah menyertai LARIAN PERDANA MAHKOTA 2011 bersama - sama hampir berapa puluh ribu manusia lain entah di Johor ini. apa perasaan aku? aku penat + panas + letih tapi SERONOK! ada 14 buah sekolah di seluruh Johor yang telah menyertai. tapi ada beberapa sekolah yang hanya menghantar wakil seramai beberapa orang sahaja.

aku sampai di Dataran Bandaraya Johor Bahru pada jam lebih kurang 6.45 pagi. masih gelap. aku mencari di manakah pelajar SIGS [sekolah aku la]? sebenarnya ada tapi aku tak kenal. tak ramai pun yang berkeliaran. tiba-tiba nampak la 2 orang yang aku kenal. jalan bersama mereka. tiba - tiba nampak rupa - rupanya para pelajar SIGS duduk di tepi Padang Sri Gelam yang kerusi dia macam tangga itu. wah HEBAT la! aku suka. pergi ke situ dan mencari rakan-rakan. dah jumpa, duduk la bersama mereka.

[gambar dari tempat pelajar SIGS berkumpul]

lebih kurang 7.15 pagi, kami diarahkan untuk berkumpul di dataran untuk aktiviti senam robik. sekolahku dikumpulkan di antara SMK Aminuddin Baki [SAB] dan SMT Perdagangan. pada waktu itu sangat seronok la sebab yang pengacara[?] itu sebut nama sekolah satu - satu. apabila sampai nama sekolahku disebut, 'WOAH!' + semua pelajar sekolah aku melambaikan tangan [hal ini tidak dirancang ya]. lihatlah betapa sehati sejiwanya kami. hehehe.

selepas senam robik, ada bacaan doa dan bla bla bla....

tibalah masa untuk berlari pada jam 8.30 lebih kurang. hee sangat SERONOK. tak ada la lari sangat sebenarnya. jalan saja lebih. hehehe. dapat tengok Tengku Mahkota Johor [phewit!] depan mata. hehe. aku sampai dataran semula lebih kurang jam 9.20 pagi. waktu itu dah huru - hara sebab ramai sangat orang dan semua pelajar dah berterabur. kehulu kehilir dan berkeliaran sesuka hati. kami dibenarkan balik pada jam lebih kurang 10.00 pagi.

[gambar selepas larian]

aku jumpa dan nampak beberapa orang rakan lama. aku teruja. haha.

bila balik, aku ditinggalkan rakan - rakan. aku naik bas seorang diri pergi ke City Square [CS la weh] tak mengapalah. belajar hidup seorang. aku mampu, yeah! [tiba - tiba semangat ini kenapa?]

itu sahaja. seronok kuasa 46 la hari ini. hahaha.

No comments: