Thursday, December 1, 2011

99. Semua punya cerita 2

Assalamualaikum. Hye. [Semua punya cerita 1]
Hari ini aku nak pos dialog dialog yang pernah orang cakap pada aku. Hehehe.

1) "Syahirah, I know you can do it. You're so relax. Never get tense, never get pressure. You are so relax even everyone in the class is struggling to do Add Maths. You're very calm in answering those questions. Without tense with brain, I know you can do it. You must get A+ for your Add Maths. Okay? Tengok tu. Senyum lagi. Asyik senyum saja bila cikgu cakap."
-Cikgu Additional Mathematics saya, Majlis Mohon Restu SPM 2011-

2) "Syahirah, baik - baik jawab soalan Biology tu. Saya tahu awak boleh buat. Jawab betul - betul. *tepuk bahu aku. Eh kurusnya awak ni. Baru saya tahu awak kurus macam ni. Tu lah dalam kelas diam je. Bila orang tegur, senyum je. Haish. Ni yang kena transfer lemak sikit kat awak ni. Hehehe."
-Cikgu Biology, Majlis Mohon Restu SPM 2011-

3) "Cica, nanti dah habis sekolah jangan lupa kita tau. Jangan lost contact. Kita nak dengar awak main gitar."
-Kawan sekolah [KR], Jamuan Akhir Tahun 2011-

4) "Awak kampung dekat mana? Terengganu eh? Muka awak macam muka orang Terengganu."
-Cikgu Chemistry, dalam kelas Chemistry-

5) "Kita tahu awak boleh buat. Awak pandai. Awak ni lain. Tak macam orang lain. Nanti jadi Perdana Menteri tau."
-Kawan sekolah [NINZZ], Majlis Mohon Restu SPM 2011-

6) "Awak ni someone yang unpredictable. Kejap suka, ketawa - ketawa. Pastu diam je, duduk sorang - sorang. Tak faham."
-Kawan sekolah [RSA], dalam kelas-

7) "Sebenarnya, awak lebih indie daripada kita."
-Kawan sekolah [AFMA], Majlis Mohon Restu SPM 2011-

Ok la. 7 dulu. Yang lain, nanti update lagi di 'Semua punya cerita' yang akan datang ya. Bye bye. Salam :)

1 comment:

fnd said...

banyak jugak restu kau dapat ni